Dýni postrouháme na jemném struhadle. Můžeme (ale nemusíme) ji chvíli podusit na troše oleje. Vejce, olej a cukr v robotu intenzivně mícháme. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem, kořením a umletými ořechy.
Nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré. Hotové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáčku. Pečeme zvolna přibližně při 160°C (postupně zvedneme na 170 °C) asi 50 min.
Těsto můžeme upéct také v malých muffinových košíčkách. Dobu pečení pak zkrátíme.
Suroviny:
250 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal koupit on-line
200 g cukru krupice
130 g oleje
100 g bílého jogurtu
4 vejce (cca 200 g)
kypřící prášek (cca 12 g)
140 g dýně Hokaido
50 g vlašských ořechů
1 čajová lžička mleté skořice
Obrázek:
Perex:
Pro zpestření bezlepkové stravy si můžete zkusit připravit dezert, který je navíc vyroben z nestandardních surovin. Vyzkoušejte bezlekový dýňový koláč s jednoduchou připravou
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Pro zpestření bezlepkové stravy si můžete zkusit připravit dezert, který je navíc vyroben z nestandardních surovin. Vyzkoušejte bezlekový dýňový koláč s jednoduchou připravou