Na oleji necháme zesklovatět na malé kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek a restujeme dokud není zelenina zlatavá.
Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi pět minut. Poté přidáme čočku, koření, chilli papričku a osolíme. Vaříme, dokud čočka není měkká. Trvá to cca 15-20 minut. Polévku dochutíme pepřem a podáváme posypanou petrželkou nebo koriandrem.
Indická polévka s červenou čočkou
Tip na závěr
Kdo má rád zázvor, může jím polévku obohatit. Přidáme jej hned na začátku k restované zelenině.
2 l zeleninového vývaru
2,5 hrsti červené čočky
2 mrkve
1 cibule
1 stroužek česneku
1 řapíkatý celer
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky kari koření
1/4 lžičky kurkumy
1 chilli paprička nakrájemná najemno
na špičku nože sušeného chilli
čerstvá nasekaná hladkolistá petržel k ozdobení (lze i koriandr)
sůl
pepř