Uvařené brambory ve slupce oloupeme a vychladlé je najemno nastrouháme. Přidáme mouku, sůl a lžíci solamylu (nemusíme dávat, pokud nemáme). Poměr brambor a mouky dáme tak, aby se těsto nelepilo.
Těsto vyválíme na tenko a vykrájíme větší kolečka (doma používáme hrdlo půllitrové sklenice).
Na rozpálenou pánvičku - nejlépe teflonovou - dáme opravdu malé množství tuku na smažení (nebo sádlo). Placky smažíme dozlatova. Nezapomeňte, že nesmažíme ve velké vrstvě tuku, placky smažíme téměř nasucho.
Tip na závěr
Výborné jsou teplé s nastrouhaným sýrem a mlékem. ;-)
Suroviny:
brambory
Bezlepková mouka Jizerka (na 1 kg brambor zhruba 1,5 hrnku)
lžíce solamylu
sůl
sádlo (nebo jakýkoliv tuk na smažení)
Obrázek:
Perex:
Recept na univerzální bramborové placky, který je bezlepkový a bez přidané laktózy, sóji, vajec či jakýchkoli dalších alergenů. Přesto jsou konzistenčně i chuťově velmi dobré. Pro případné dochucení můžete využít to, co je pro vaši dietu akceptovatelné
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Recept na univerzální bramborové placky, který je bezlepkový a bez přidané laktózy, sóji, vajec či jakýchkoli dalších alergenů. Přesto jsou konzistenčně i chuťově velmi dobré. Pro případné dochucení můžete využít to, co je pro vaši dietu akceptovatelné