Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny.
Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme v troubě na 160-170 °C. Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka. Povrch "dortíku" také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořechách.
Přejeme dobrou chuť!
Suroviny:
200 g bezlepkové mouky Nomix koupit on-line
120 g medu
80 g moučkového cukru
1/2 vaječného žloutku
2 ČL mléka
na špičku ČL sody
máslo (na krém)
karamelové Salko (na krém)
ořechy (na posyp)
Obrázek:
Perex:
Jednou z mnoha bezlepkových variací vánočního cukroví jsou také bezlepkové medovníčky. Připravili jsme pro vás recept na toto bezlepkové cukroví za použití bezlepkové směsi Nomix od výrobce Nominal.
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Jednou z mnoha bezlepkových variací vánočního cukroví jsou také bezlepkové medovníčky. Připravili jsme pro vás recept na toto bezlepkové cukroví za použití bezlepkové směsi Nomix od výrobce Nominal.