Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Ze zelí odstraníme svrchní dva nebo tři listy, celer a cibuli oloupeme. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Zelí také nastrouháme nebo ho můžeme nasekat nožem na nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky.
Všechnu zeleninu potom spolu promícháme v míse a trochu promačkáme, aby zelí lépe zkřehlo. Přidáme jogurt, majonézu, olivový olej, vinný ocet, sůl a pepř. Opět důkladně promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme.
Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a salát dáme do ledničky minimálně na dvě hodiny. Nejlepší chuť však salát má, pokud si jej připravíme den předem a má možnost se přes noc rozležet.
1/2 hlávky menšího bílého zelí
2 mrkve
kousek celeru - cca 100 - 150 g (dle chuti, jak rádi máte jeho výraznou chuť)
2 menší červené cibule
1 polévková lžíce bílého neslazeného jogurtu
1 lžička kvalitní neochucené, nejlépe domácí majonézy (lze vynechat)
1 lžička vinného octa
1-2 lžičky extra panenského olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř