Když se řekne rybí tuk, většině z nás se vybaví scéna, kdy babička či zdravotní sestřička nutí malému dítěti lžičku s touto nikterak vábně vonící ani chutnající poživatinou. Měly však naše prababičky pravdu? Je opravdu rybí tuk tak dobré léčivo a schopný životabudič? A jak na něj pohlíží dnešní moderní medicína? Na tyto a další otázky odpoví následující článek
Trendem dnešní doby je bezesporu zdravý životní styl. Kromě pohybu a veselé mysli k němu patří i racionální jídelníček. Na základě doporučení Společnosti pro výživu by v něm měly být i dvě až tři porce ryby týdně. Ve skutečnosti konzumujeme jen asi 6 kg rybího masa ročně, přičemž 1,5 kg připadá na ryby sladkovodní
Ryby jsou zdravé, a tím i ceněné v našem jídelníčku. Aby v nich zůstaly zachovány cenné látky, je třeba je správně kulinářsky připravit. Než však rybu začneme dále upravovat, neměli bychom při nákupu zapomenout u ryby zkontrolovat několik věcí
Poslední komentáře