Jablka očistíme, oloupeme slupku (můžeme použít např. škrabku) a následně rozčtvrtíme a zbavíme je jader. Pokud máme větší jablka, můžeme čvrtky ještě nakrájet na více kousků, abychom získali přiměřeně velké kousky jablek.
Do hrnce vložíme jablka a nalijeme vodu tak, aby všechny kousky jablek byly ponořeny. Přidáme skořici, hřebíček a vaříme tak dlouho, dokud jablka nezměknou (typicky 30 - 45 minut).
Výsledný produkt (tedy kompot) podáváme vychlazený z lednice, a to buď samostatně, nebo alternativně jako přílohu k jídlům např. z drůbeže.
Suroviny:
přibližně 1/2 kg jablek
4 ks hřebíčku
1-2 ks celé skořice
voda
Obrázek:
Perex:
Příprava jablečného kompotu ochuceného skořicí a hřebíčkem je jednoduchá a vy tak získáte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Získejte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne
Perex titulka:
Příprava jablečného kompotu ochuceného skořicí a hřebíčkem je jednoduchá a vy tak získáte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne
Perex upoutávka:
Příprava jablečného kompotu ochuceného skořicí a hřebíčkem je jednoduchá a vy tak získáte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne