Nejprve si připravíme dvě kuřecí stehna, která omyjeme, osolíme, opepříme a aplikujeme koření dle chuti. S kořením to všeobecně nepřeháníme, aby nebylo jídlo překořeněné. Tymián je vhodné dát až v průběhu pečení, nebo případně na závěr jako ozdobu, proto s tímto kořením zatím počkáme.
Jakmile budou kuřecí stehna připravena, vložíme je do remosky (nebo pekáče a následně do trouby), pokapeme olivovým olejem a necháme péct. V případě remosky je vhodná doba okolo 30-40 minut (dle toho, zda jsou kuřecí stehna chlazená nebo mražená). V případě pečení v horkovzdušné troubě upravíme dobu pečení dle potřeby.
Kuřecí stehna na medové zelenině
V mezičase si připravíme zeleninu. V našem případě postačí například pánev Wok, do které vsypeme mraženou zeleninu pod svíčkovou. V případě dvou porcí postačí jedno běžné balení. Necháme zeleninu na prudkém ohni nejprve rozmrznout a jakmile bude rozmražená, můžeme přidat pár kapek olivového oleje, případně soli na dochucení. Až bude zelenina měkká, přidáme dvě lžíce medu a trošku vody. Celé promícháme.
Zeleninu vysypeme na talíř, na ni položíme kuřecí stehno a celé posypeme tymiánem.
2 kuřecí stehna
1 balení mražené zeleniny pod svíčkovou
2 lžíce medu
sůl
pepř
sladká mletá paprika
tymián
olivový olej