Rozpálíme troubu na 200 °C a připravíme si steaky z okouna. Nasolíme, opepříme a vložíme do olejem trochu vymazané nádoby (já používám skleněnou). Okouna pokapeme citronem (ano, ještě před pečením), ztratí tak veškerou pachuť ryby.
Posypeme sušenou bazalkou a kořením na ryby. Přidáme několik plátků másla přímo na rybu a posypeme ještě čerstvou bazalkou (pokud máme) a polníčkem. Kolem ryby vyskládáme cherry rajčata, která si nakřížkujeme, aby nepopraskaly.
Steaky z okouna: příklad servírování
Necháme v troubě péct 15 - 20 minut na 200 °C a poté cca 15 min na 170 °C (toto opravdu záleží na vaší troubě). Ke konci pečení můžete rybu odklopit, aby se vytvořila krusta.
Tip na závěr
Výborný je s řepovým salátem, který také najdete mezi mými recepty.
Dobrou chuť!
2 steaky z Okouna (čerstvé koupíte ve větších supermarketech)
citron
bazalka
polníček
koření na ryby
máslo
cherry rajčata
sůl
pepř
olivový olej