Polentu dáme do vody a přivedeme k varu, necháme trošku probublat. Osolíme (můžeme nalít cca lžíci rajčatového oleje z nakládaných rajčat).
Hmotu nalijeme do remosky. Potřeme rajčatovým protlakem, posypeme bazalkou a položíme natrhanou šunku, nakládaná rajčata a další suroviny (dle chuti, např. olivy). Pečeme v remosce, než budou kraje upečené (tmavší barva).
Poznámka z praxe: Pokud je polentová pizza horká, tak se rozpadá. Tvar drží, až trochu vychladne.
Suroviny:
200 g polenty
400 ml vody
rajčatový protlak
bazalka
sušená nakládaná rajčata v oleji
krůtí šunka
sůl
olivy (dle chuti)
Perex:
Pizzu lze připravit také z polenty v remosce, a to s použitím naprosto minimálního množství alergenů. Vyzkoušejte polentovou pizzu s rajčaty, bazalkou, šunkou a olivami dle chuti
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Pizzu lze připravit také z polenty v remosce s použitím minimálního množství alergenů
Perex titulka:
Pizzu lze připravit také z polenty v remosce, a to s použitím naprosto minimálního množství alergenů. Vyzkoušejte polentovou pizzu s rajčaty, bazalkou, šunkou a olivami dle chuti
Perex upoutávka:
Pizzu lze připravit také z polenty v remosce, a to s použitím naprosto minimálního množství alergenů. Vyzkoušejte polentovou pizzu s rajčaty, bazalkou, šunkou a olivami