Recept: Domácí kečup
30 ks rajčat
12 ks jablek
6 ks cibule
9 ks paprik
6 ks feferonek
15 lžic třtinového cukru
1 lžíce soli
6 zrnek černého pepře
kávová lžička sladké papriky
15 zrnek hořčičného semínka
3-4 dcl jablečného octa
Zeleninu očistíme a všechny suroviny spolu uvaříme. Po té je přes jemné síto propasírujeme a dáme znovu vařit až do zhoustnutí. Předtím si připravíme sklenice a víčka. Vše by mělo být čisté a suché, a pokud máte tu možnost, nechte je zahřát v elektrické troubě.
Směs nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 5 minut od bodu varu. Položíme na dřevené prkénko a víčkem dolů a necháme vyhladnout.
Jak se steriluje?
Použijte vetší starý hrnec. Skleničky by neměly stát přímo na dně hrnce, takže je potřeba je postavit na nějakou podložku, například na dřevěné špalíčky (vyšší dřevěné prkýnko atd.). Na dno nalijte vodu, tak aby nepřesahovala výšku podložky, kterou jste si zvolili.
Přidat komentář