Recept: Pistáciová bábovka
Jako obměnu klasické bábovky lze připravit také bábovku s pistáciovou příchutí
29.9.2012 Soňa Škeřík Komentáře (0)
Suroviny:
5 vajec
100 g třtinového cukru
1/4 litru oleje
100 g bramborového škrobu
100 g kukuřičného škrobu
2 pudingové prášky s pistáciovou příchutí
1/2 prášku do pečiva
citronová kůra
nasekané pistáciové ořechy (nesolené) - asi 3 lžíce
špetka soli
kukuřičná strouhanka na vysypání formy
sádlo na vymazání formy
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, přidáme škroby, pudingové prášky, prášek do pečiva, citronovou kůru, nasekané ořechy a sůl. Nakonec přidáme sníh, který jsme ušlehali z 5 bílků.
Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě.
Reklama
Tip: Můžete také vyzkoušet připravit bábovku ze škrobu bez mouky.
Reklama
Přidat komentář