Recept: Bezlepková litá buchta rebarborová
300 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal koupit on-line
270 g cukru krupice
210 g oleje
105 ml teplé vody
6 vajec
16 g kypřícího prášku
přibližně 600 g rebarbory
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Hlavní ingredience výše neobsahují laktózu ani kasein. Pokud nám tyto mléčné složky nevadí, můžeme připravit těsto za přidání jogurtu. V takovém případě budou ingredience následující:
- 300 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX NOMINAL
- 270 g cukru krupice
- 180 g oleje
- 135 g jogurtu
- 6 vajec
- 16 g kypřícího prášku
- přibližně 600 g rebarbory
Tip: Do obou variant můžeme přidat 1/2 čajove lžičky perníkového koření (případně jen skořice) podle chuti. Perníkové koření i skořice dobře ladí s rebarborou.
Bezlepková litá buchta rebarborová
Drobenka
Na drobenku si nachystáme následující ingredience:
- 200 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX NOMINAL
- 40 g kukuřičné hladké mouky
- 100 g cukru krupice (můžeme přidat trochu vanilkového cukru)
- 100 g másla (může být HERA, případně podobný tuk)
Postup přípravy těsta
Vejce, olej, cukr a vodu (jogurt) v robotu intenzivně mícháme. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem nebo do ploché formy (výška těsta max. 3 cm).
Těsto hustě pokryjeme oloupanou a na kousky nakrájenou rebarborou. Navrch posypeme drobenkou jak to máme rádi a můžeme i lehce "pocukrovat" skořicí. Pečeme přibližně při 160 °C 50 min.
Bezlepková litá buchta rebarborová
K přípravě koláče velikosti normálního plechu do trouby připravíme těsto z 300 g Nomixu. Na menší plech ubereme.
Přidat komentář