Recept: Dýňový koláč bezlepkový

Dýňový koláč bezlepkový
Pro zpestření bezlepkové stravy si můžete zkusit připravit dezert, který je navíc vyroben z nestandardních surovin. Vyzkoušejte bezlekový dýňový koláč s jednoduchou připravou
Suroviny: 

250 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal koupit on-line

200 g cukru krupice

130 g oleje

100 g bílého jogurtu

4 vejce (cca 200 g)

kypřící prášek (cca 12 g)

140 g dýně Hokaido

50 g vlašských ořechů

1 čajová lžička mleté skořice

Dýni postrouháme na jemném struhadle. Můžeme (ale nemusíme) ji chvíli podusit na troše oleje. Vejce, olej a cukr v robotu intenzivně mícháme. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem, kořením a umletými ořechy.

Reklama

Nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré. Hotové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáčku. Pečeme zvolna přibližně při 160°C (postupně zvedneme na 170 °C) asi 50 min.

Dýňový koláč bezlepkový
Dýňový koláč bezlepkový

Těsto můžeme upéct také v malých muffinových košíčkách. Dobu pečení pak zkrátíme.

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist