Recept: Krekry bezlepkové bylinkovo-česnekové

Krekry bezlepkové
Rádi si posedíte s přáteli u vínka nebo vás honí mlsná večer u televize? Máte chuť na něco slaného a křupavého? Upečte si doma bylinkovo-česnekové crackery
Suroviny: 

85 g bezlepkové směsi NOMIX Nominal koupit on-line

15 g kukuřičné hladké mouky

25 g másla

30 g 16% pochoutkové smetany

1/2 vejce

12 g cukru

2,5-3 g soli (dle chuti)

asi 3 g strouhaného parmezánu (nebo podobného sýra)

2 g česnekového prášku (granulovaný česnek)

na špičku čajové lžičky tymiánu

na špičku čajové lžičky oregana

na špičku čajové lžičky sušené bazalky

1,7 g prášku do pečiva

Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč

Odměřené koření v hmoždíři rozemneme na jemno, smícháme s česnekem, se solí, cukrem, práškem do pečiva a moučnou směsí. Přidáme změklé máslo, smetanu, sýr a vejce. Důkladně prohněteme vláčné těsto, které dáme na hodinku odležet do chladu.

Reklama

Poté vyvalujeme na tenký plát (tenčí než linecké sušenky) a vypichujeme zvolený tvar (podsypávat si můžeme kukuřičnou moukou, ale tak, abychom do těsta nezaváleli příliš mnoho mouky). Pokládáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme poměrně zprudka cca na 180 °C do mírného zrůžovění.

Krekry bezlepkové bylinkovo-česnekové
Krekry bezlepkové bylinkovo-česnekové

Tip na závěr

Krekry si můžete připravit i makové, pak místo bylinek a česneku přidejte 5-10 g celého máku.

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist