Recept: Krekry bezlepkové bylinkovo-česnekové
85 g bezlepkové směsi NOMIX Nominal koupit on-line
15 g kukuřičné hladké mouky
25 g másla
30 g 16% pochoutkové smetany
1/2 vejce
12 g cukru
2,5-3 g soli (dle chuti)
asi 3 g strouhaného parmezánu (nebo podobného sýra)
2 g česnekového prášku (granulovaný česnek)
na špičku čajové lžičky tymiánu
na špičku čajové lžičky oregana
na špičku čajové lžičky sušené bazalky
1,7 g prášku do pečiva
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Odměřené koření v hmoždíři rozemneme na jemno, smícháme s česnekem, se solí, cukrem, práškem do pečiva a moučnou směsí. Přidáme změklé máslo, smetanu, sýr a vejce. Důkladně prohněteme vláčné těsto, které dáme na hodinku odležet do chladu.
Poté vyvalujeme na tenký plát (tenčí než linecké sušenky) a vypichujeme zvolený tvar (podsypávat si můžeme kukuřičnou moukou, ale tak, abychom do těsta nezaváleli příliš mnoho mouky). Pokládáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme poměrně zprudka cca na 180 °C do mírného zrůžovění.
Krekry bezlepkové bylinkovo-česnekové
Tip na závěr
Krekry si můžete připravit i makové, pak místo bylinek a česneku přidejte 5-10 g celého máku.
Přidat komentář