Recept: Marcipánové rohlíčky
Hříšně dobré vánoční cukroví, které se jen rozplývá na jazyku
17.11.2012 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
200 g marcipánu
150 g mletých neoloupaných mandlí
3-4 lžičky kukuřičného škrobu
1 bílek
kůra z poloviny citrónu
2 lžičky madlového likéru
Všechny suroviny důkladně propracujeme, až získáme tužší těsto. Rozválíme ho na vále zlehka posypaným moučkovým cukrem na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj rohlíčky.
Reklama
Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C 10-12 minut. Rohlíčky nám i po upečení musí připadat lehce vlhké.
Tip na závěr
Kupte si jen kvalitní marcipán, který se skládá výhradně jen z mandlí a cukru nebo si vyrobte domácí!
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář