Recept: Pórková polévka

Pórková polévka
Sytá polévka s dostatkem bílkovin, výborná především k večeři
Suroviny: 

1 pórek

20 g másla

0,75 l mléka

100-150 ml 12% smetany

sůl

pepř

kostka taveného sýra (lze vynechat)

Omytý pórek podélně rozřízneme na poloviny až na čtvrtiny a ty následně nakrájíme na „proužky“. Bílá část může být na širší a zelená na jemnější.

Pórková polévka  Pórková polévka  Pórková polévka  Pórková polévka

Následně v hrnci rozehřejeme máslo a nejprve přidáme pokrájenou zelenou část pórku a necháme zpěnit asi 5 minut. Poté přidáme i zbylou část pórku a necháme restovat na másle ještě asi dalších 5 minut. Pak do hrnce nalijeme smetanu a asi 0,5 litru mléka, přidáme sůl a trochu pepře a necháme vařit dokud pórek nezměkne - cca 15-20 minut.

Reklama

Ke konci vaření můžeme přidat tavený sýr, který polévku mírně zahustí. Podáváme s opečenou bagetkou nebo celozrnným pečivem.

Pórková polévka
Pórková polévka

Obrázek uživatele Veronika Chovancová
Ing. Veronika Chovancová
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist