Recept: Dušené hovězí maso s dýní

Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech
Suroviny: 

750g libového hovězího masa

4 velké brambory

300g dužiny dýně

2 mrkve

1 řapíkatý celer

1 velká cibule

1 petržel (kořen)

olej

3/4 - 1 l vody nebo zeleninového vývaru na podlití

2 lžičky provensálského koření

sůl

Cibuli nakrájíme na jemno, ostatní zeleninu a maso na větší kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli a na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Pak přidáme veškerou zeleninu kromě dýně, sůl, koření, zalijeme vývarem a dáme do trouby na 1,5-2 hod péct při 185°C.

Reklama

Během pečení občas promícháme. Zhruba po hodině a půl pečení přidáme nakrájenou dýni, promícháme a necháme ještě 20minut dopéct, dokud dýně nezměkne.

Tip: Použijte dýni typu Hokkaidó, kterou nemusíte loupat!

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist