Recept: Dušené hovězí maso s dýní
750g libového hovězího masa
4 velké brambory
300g dužiny dýně
2 mrkve
1 řapíkatý celer
1 velká cibule
1 petržel (kořen)
olej
3/4 - 1 l vody nebo zeleninového vývaru na podlití
2 lžičky provensálského koření
sůl
Cibuli nakrájíme na jemno, ostatní zeleninu a maso na větší kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli a na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Pak přidáme veškerou zeleninu kromě dýně, sůl, koření, zalijeme vývarem a dáme do trouby na 1,5-2 hod péct při 185°C.
Během pečení občas promícháme. Zhruba po hodině a půl pečení přidáme nakrájenou dýni, promícháme a necháme ještě 20minut dopéct, dokud dýně nezměkne.
Tip: Použijte dýni typu Hokkaidó, kterou nemusíte loupat!
Přidat komentář