Recept: Polévka s fazolovými lusky a smetanou
1 sklenice (konzerva) zelených fazolových lusků (fazolek) ve slaném nálevu
1 středně velká cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
1 lžička mleté červené papriky
hladká mouka (Schär Mix C) na zahuštění
2-3 brambory
1 menší mrkev
sůl
pár kuliček nového koření
bobkový list 1-2
vegeta bez glutamátu
smetana 12% (200 ml)
ocet
Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme cibulku do zlatova a ke konci poprášíme červenou paprikou a hladkou moukou. Vše zalejeme asi 0,7 l vodou, osolíme a necháme vařit s nakrájenými brambory a mrkví.
Až jsou brambory změklé, nalijeme do polévky celou sklenici lusků i s nálevem a necháme 1 minutu provařit. Poté nalejeme celou smetanu a dochutíme solí, octem a vegetou bez glutamátu.
„Luskačka“ aneb polévka s fazolovými lusky a smetanou
Při podávání ozdobíme polévku lžičkou zakysané smetany.
Tip na závěr
Pro lepší, výraznější chuť je možné přidat před koncem vaření čerstvý kopr.
Přidat komentář