Recept: Polévka s fazolovými lusky a smetanou

Polévka s fazolovými lusky a smetanou
Fazolové lusky řadíme mezi luštěniny. Jsou vhodné nejen jako příloha, ale i jako hlavní ingredience do polévky. Uvařte si tuhle polévku z fazolových lusků a smetany, přijít vhod může nejen v tomto zimním nečase
Suroviny: 

1 sklenice (konzerva) zelených fazolových lusků (fazolek) ve slaném nálevu

1 středně velká cibule

2 lžíce sádla nebo oleje

1 lžička mleté červené papriky

hladká mouka (Schär Mix C) na zahuštění

2-3 brambory

1 menší mrkev

sůl

pár kuliček nového koření

bobkový list 1-2

vegeta bez glutamátu

smetana 12% (200 ml)

ocet

Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme cibulku do zlatova a ke konci poprášíme červenou paprikou a hladkou moukou. Vše zalejeme asi 0,7 l vodou, osolíme a necháme vařit s nakrájenými brambory a mrkví.

Reklama

Až jsou brambory změklé, nalijeme do polévky celou sklenici lusků i s nálevem a necháme 1 minutu provařit. Poté nalejeme celou smetanu a dochutíme solí, octem a vegetou bez glutamátu.

„Luskačka“ aneb polévka s fazolovými lusky a smetanou
„Luskačka“ aneb polévka s fazolovými lusky a smetanou

Při podávání ozdobíme polévku lžičkou zakysané smetany.

Tip na závěr

Pro lepší, výraznější chuť je možné přidat před koncem vaření čerstvý kopr.

Obrázek uživatele Eva Dojčarová
Ing. Eva Dojčarová, DiS.
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist