Recept: Dýňová polévka s parmezánem
Recept na dýňovou polévku z vysočiny s mírnou úpravou pro dietní účely. Pro dochucení doporučujeme také posypat parmezánem
18.10.2012 Martina Křížová Komentáře (0)
Suroviny:
50 dkg dužiny z dýně
1 menší cibule
1-2 brambory
1 dcl smetany
zeleninový bujón Alnatura
1 lžíce oleje
1/2 lžičky kari koření
sůl
pepř
100 g strouhaného parmezánu
1 l vody
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji a přidáme na kostičky nahrájenou dýni a brambory. Po chvíli přidáme bujón a zalijeme přibližně 1 litrem vody. Vaříme 20 - 30 minut.
Reklama
Následně vše rozmixujeme, přivedeme ještě jednou k varu a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané parmezánem.
Reklama
Přidat komentář