Recept: Dýňová polévka s parmezánem

Dýňová polévka s parmezánem
Recept na dýňovou polévku z vysočiny s mírnou úpravou pro dietní účely. Pro dochucení doporučujeme také posypat parmezánem
Suroviny: 

50 dkg dužiny z dýně

1 menší cibule

1-2 brambory

1 dcl smetany

zeleninový bujón Alnatura

1 lžíce oleje

1/2 lžičky kari koření

sůl

pepř

100 g strouhaného parmezánu

1 l vody

Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji a přidáme na kostičky nahrájenou dýni a brambory. Po chvíli přidáme bujón a zalijeme přibližně 1 litrem vody. Vaříme 20 - 30 minut.

Reklama

Následně vše rozmixujeme, přivedeme ještě jednou k varu a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané parmezánem.

Obrázek uživatele Martina Křížová
Rea Křížová
Autorka receptů
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist