Recept: Cizrnová polévka s polníčkem a špenátem
Další letní polévka je tady. Výborná, svěží a chutná. To vše tuto polévku z cizrny parádně vystihuje. Navíc je cizrnová polévka bezlepková, bez přidané laktózy, kaseinu, soji nebo vajec
15.7.2014 Veronika Šubrtová Komentáře (0)
Suroviny:
250 g cizrny
čerstvý špenát
čerstvý polníček
cibule
česnek
sůl
pepř
granulovaný česnek
polévkové koření
oregano
olej
Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě, aby nám nabobtnala. Cizrnu uvaříme do měkka a přidáme koření. Mezitím si pokrájíme najemno cibuli a česnek, které lehce osmahneme na oleji a přidáme do hrnce k cizrně.
Reklama
Směs odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem (můžeme nechat celé kusy cizrny, pokud má někdo rád). Postupně přidáme polníček a čerstvý špenát dle chuti a rozmixujeme také. Dochutíme ještě pepřem či kořením, které máte rádi.
Cizrnová polévka s polníčkem a špenátem
Tip na závěr
Výborné jsou nakrájená cherry rajčátka přímo do teplé polévky.
Reklama
Přidat komentář