Recept: Hříbkové rizoto s parmezánem

Hříbkové rizoto
Italské rizoto nemá pranic společného se vzpomínkou, jakou v nás zanechaly mnohé školní jídelny v podobě vařené rýže promíchané s masem a sterilovanou zeleninou. Italské rizoto je hebké, krémové a přímo návykové
Suroviny: 

300 g kulatozrnné rýže (Arborio nebo Carnarolli)

70 g sušených hříbků

1,5 dl suchého bílého vína

1 menší cibule

120 g másla

hladkolistá petržel

olivový olej

sůl

2 lžíce hoblinek parmezánu

Sušené houby namočíme do vody a vývar přivedeme k varu a necháme jen lehce probublávat. V kastrolu na másle a trošce olivového oleje osmahneme do zesklovatění najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a za stálého míchání restujeme asi 2-3 minuty. Přilijeme víno a mícháme, až se odpaří. Přidáme houby a následuje naběračka vývaru, kterým rýži podlijeme a vaříme, dokud se vývar do rýže nevstřebá.

Reklama

Tento postup opakujeme cca 20min, dokud není rýže „al dente“. Do rizota přidáme oříšek másla, parmezán a opět chvíli mícháme, až se rizoto promění v lákavý krém. Dle potřeby osolíme. Podáváme posypané sekanou petrželkou a hoblinkami parmezánu.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist