Recept: Slané tyčinky bezlepkové
500 g mouky Schär Mix B
125 g tuku na pečení (oleje)
1 žloutek
300 ml rýžového mléka
1/2 balení droždí (není nutné)
1 lžička soli
sezamová / slunečnicová semínka, kmín, ...
Suroviny smícháme a dobře prohněteme do jednolité konzistence „husté bramborové kaše“. Pokud by se těsto drobilo a nedrželo pohromadě, přidejte ještě trošku rýžového mléka. Do těsta můžeme přidat semínka (sezamová nebo slunečnicová), kmín nebo jakékoli jiné koření podle chuti. Ale já doporučuji ochutit až tyčinky samotné, tak můžeme udělat více různých druhů z jednoho těsta.
Z těsta vyválíme válečky a klademe je na plech s pečícím papírem. Pokud jsme přidávali droždí, můžeme nechat na plechu půl hodiny kynout. Tyčinky ochutíme hrubou solí, kmínem, grilovacím kořením, nebo sýrem (pokud dieta dovolí).
Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 20 minut. 5 minut před koncem můžeme zesílit troubu na 200°C, aby byly tyčinky křupavé.
Pozn.: Suroviny vystačí na dva plechy tyčinek.
Přidat komentář