Recept: Jarní salát s vejci a řeřichou

Jarní salát s vejci a řeřichou
Rychlý jarní salát, ve kterém zužitkujete vajíčka z velikonoční výslužky. Stačí jako chutná a lehká večeře
Suroviny: 

500 g uvařených brambor

6 natvrdo uvařených vajec

170 g zmrazeného hrášku

1 svazek ředkviček

1 šálek (250ml hrnek) omyté řeřichy

7 lžic extra panenského olivového oleje

2 lžíce bílého vinného octa

šťáva a kůra z poloviny citrónu

sůl dle chuti

Nejprve si připravíme dresink. Olivový olej, vinný ocet, sůl, kůru a šťávu z citrónu spolu smícháme. Na závěr vmícháme řeřichu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší čtvrtky, taktéž vejce.

Reklama

Mražený hrášek uvaříme ve vroucí vodě po dobu 2-3 minut, aby byl měkký, ale nikoliv rozvařený. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu lehce smícháme a zakapeme dresinkem. Brambory by měly být dresinkem jen lehce obalené, nikoliv v něm "plavat". Dáme na mísu a dozdobíme čtvrtkami vajec.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist