Recept: Jarní salát s vejci a řeřichou
500 g uvařených brambor
6 natvrdo uvařených vajec
170 g zmrazeného hrášku
1 svazek ředkviček
1 šálek (250ml hrnek) omyté řeřichy
7 lžic extra panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
šťáva a kůra z poloviny citrónu
sůl dle chuti
Nejprve si připravíme dresink. Olivový olej, vinný ocet, sůl, kůru a šťávu z citrónu spolu smícháme. Na závěr vmícháme řeřichu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší čtvrtky, taktéž vejce.
Mražený hrášek uvaříme ve vroucí vodě po dobu 2-3 minut, aby byl měkký, ale nikoliv rozvařený. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu lehce smícháme a zakapeme dresinkem. Brambory by měly být dresinkem jen lehce obalené, nikoliv v něm "plavat". Dáme na mísu a dozdobíme čtvrtkami vajec.
Přidat komentář