Recept: Linecké sušenky bezlepkové

Linecké sušenky bezlepkové
Linecké těsto a produkty z něj nemusí být nutně pouze doménou Vánoc, ale připravit si je můžete kdykoli během roku jako příjemný dezert. Díky bezlepkové směsi je příprava jednodušší a časově méně náročná
Suroviny: 

170 g směsi NOMIX Nominal koupit on-line

40 g hladké kukuřičné mouky

100 g tuku (máslo, Hera)

80 g moučkového cukru

vanilkový cukr

citrónová kůra

Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu.

Reklama

Z těsta vyvalujeme plát 0,3-0,5 cm a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Ty pokládáme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C. Vřelé jsou křehké, necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu.

Linecké sušenky bezlepkové
Linecké sušenky bezlepkové

Podle své fantazie můžeme slepovat, polévat, namáčet či sypat. Z těsta je možné připravit také košíčky. Kuličky těsta vtlačíme do vymaštěných košíčkových formiček. Po upečení nevyklepáváme úplně horké.

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist