Recept: Brokolicový krém
Brokolice je oblíbená zelenina z čeledi brukvovitých. Díky svému vysokému obsahu vitamínu C, minerálních látek draslíku a vápníku je výborným pomocníkem pro udržení našeho zdraví. Vyzkoušejte třeba jednoduchou polévku
29.10.2012 Soňa Škeřík Komentáře (0)
Suroviny:
1 brokolice
1 střední cibule
5 stroužků česneku
2 zeleninové bujóny Alnatura
rýžová krupice jemná
slunečnicový olej (asi 1 lžíce)
voda
Cibuli nakrájíme najemno, česnek na větší kousky a osmažíme v hrnci na oleji. Brokolici rozebereme na růžičky a opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 cm nad brokolici.
Uvaříme do měkka. Poté sejmeme z plotýnky a tyčovým mixerem vše rozmixujeme na hladký krém.
Reklama
Vrátíme zpět na plotýnku, přidáme zeleninové bujony a dolijeme vodou dle počtu strávníků. V hrníčku si rozmícháme na zahuštění asi 1 – 2 lžíce rýžové krupice a vmícháme do polévky. Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat. Polévku můžete ozdobit a zjemnit smetanou.
Reklama
Přidat komentář