Recept: Cizrnové karbanátky
Využití cizrny je širší, než by se na první pohled mohlo zdát. Jedna z možností jsou například následující cizrnové karbanátky, které jsou upraveny do bezlepkové podoby
4.2.2014 Lenka Sekotová Komentáře (2)
Suroviny:
1 hrst hrachu
1 hrst čočky
1 hrst cizrny
1/4 hlávky čínského zelí
1 velká mrkev
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 vejce
sůl
majoránka
černý mletý pepř
mletý kmín
kukuřičná strouhanka (dle potřeby)
mléko
Podle návodu na obalu připravíme cizrnu. Hrách a čočku také uvaříme doměkka. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, na jemno nakrájíme zelí a cibuli. Prolisujeme česnek.
Reklama
Luštěniny smísíme se zeleninou, přidáme vejce, mléko, okořeníme dle chuti, popřípadě zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme karbanátky a smažíme je na oleji.
Cizrnové karbanátky podáváme například s bramborem.
Reklama
Komentáře
Re: Cizrnové karbanátky
Asi bych ty luštěniny rozdrtila...
Re: Cizrnové karbanátky
A má to smysl drtit, když jsou uvařené? Se to pak během následujícího míchání rozpadne.. pletu se?
Přidat komentář