Recept: Ďábelské fazole s rajčaty a chilli papričkami
Vydatné a zdravé jídlo inspirované slunnou Itálií. Nejlepší je v létě, kdy jsou k dostání čerstvé bylinky i ovoce a za pár minut tak vykouzlíme výbornou večeři.
22.9.2012 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
400 g uvařených máslových (bílých) fazolí
400 g rajčatového pyré nebo pasírovaných rajčat
cibule
3 stroužky česneku
1 velká kapie
1/2 chilli papričky
1/2 lžičky sušeného oregana
několik snítek najemno nasekané bazalky
sůl
pepř
7 - 9 malých cherry rajčátek
olivový olej
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Necháme jen lehce zezlátnou a přidáme fazole, rajčatové pyré, na proužky nakrájenou kapii, bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme lehce provařit, dokud kapie nezměkne.
Reklama
Na závěr přidáme rajčátka a vaříme jen tak dlouho, dokud nezačnou na povrchu praskat. Podáváme zdobené bazalkou. Můžeme přikousnout i čerstvé pečivo.
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář