Recept: Polévka z hlívy ústřičné
Polévka lze připravit ze všech možných ingrediencí, například také z hlívy ústřičné
19.10.2012 Aneta Jackowská Komentáře (0)
Suroviny:
500 g hlívy ústřičné
2 cibule
1,5 l vody
2 plné lžíce oleje
vegeta (nebo něco podobného bez glutamátu)
mletá sladká paprika
troška pálivé mleté papriky
2 stroužky českého česneku (čínského 4)
1 plná lžíce mouky Schär Mix B
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na úzké proužky nakrájenou hlívu a dusíme. Potom přimícháme papriku a zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.
Reklama
Přidáme Vegetu, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
Tip na závěr: část majoránky lze nahradit dobromyslem, polévka je voňavější, pro intenzivnější houbovou chuť lze přidat mletou hlívu ústřičnou
Reklama
Přidat komentář