Recept: Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné
Polévka lze připravit ze všech možných ingrediencí, například také z hlívy ústřičné
Suroviny: 

500 g hlívy ústřičné

2 cibule

1,5 l vody

2 plné lžíce oleje

vegeta (nebo něco podobného bez glutamátu)

mletá sladká paprika

troška pálivé mleté papriky

2 stroužky českého česneku (čínského 4)

1 plná lžíce mouky Schär Mix B

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na úzké proužky nakrájenou hlívu a dusíme. Potom přimícháme papriku a zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.

Reklama

Přidáme Vegetu, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku povaříme a zahustíme  moukou rozmíchanou v trošce vody.

Tip na závěr: část majoránky lze nahradit dobromyslem, polévka je voňavější, pro intenzivnější houbovou chuť lze přidat mletou hlívu ústřičnou

Obrázek uživatele Aneta Jackowská
Ing. Bc. et Bc. Aneta Jackowská
Nutriční terapeutka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist