Recept: Jáhlová kaše s medem a jablky

Kaše mám moc ráda v jakékoliv podobě, vločkovou, jahelnou, rýžovou.. Dávám si je pravidelně ke snídani spolu s ořechy, čerstvým nebo sušeným ovocem a soustou skořice
Suroviny: 

500 ml mléka (nebo rýžového nápoje)

150 g jáhel koupit on-line

med

1 velké jablko

2 lžíce nahrubo nasekaných ořechů

1 lžíce másla

1 lžíce třtinového cukru

skořice

Jáhly důkladně propereme. Pokud nemáme jáhly čerstvé, ale třeba déle skladované, několikrát je i spaříme. Oprané jáhly zalijeme mlékem, přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme do měkka. Mezitím co se jáhly vaří, nakrájíme si jablko na tenké plátky a opékáme je na lžíci másla, po chvilce přidáme lžíci třtinového cukru, promícháme a necháme lehce zkaramelizovat.

Reklama

 

Do uvařené kaše vmícháme oříšek másla, osladíme dle chuti medem, ozdobíme kousky jablek, ořechy a posypeme skořicí.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Irena Jeníková

Děkuji za recept, kaše byla velká dobrota.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist