Recept: Jahodová chia marmeláda
Marmeláda bez želírovacích látek a dalších přídavných zbytečností. Tahle marmeláda se skvěle hodí do bílého jogurtu, sladkých kaší a všude tam, kde máme ve zvyku používat klasickou marmeládu
12.6.2014 Jana Zlámalová Komentáře (0)
Suroviny:
300 g jahod
3 polévkové lžíce chia semínek
3 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 dcl vody
Omyté jahody nakrájíme na drobné kousky a společně s vodou dáme v kastrólku prohřívat. Jahody krátce povaříme (tak aby trochu změkly) a přidáme k nim semínka a cukr.
Reklama
Vše dobře promícháme a ještě teplé plníme do zavařovací sklenice sterilizované vroucí vodou. Sklenici necháme s marmeládou chladnout dnem vzhůru, aby se víčko dobře chytilo.
Reklama
Přidat komentář