Recept: Minutková polévka z červené čočky a rajčátek
1/2 pytlíku červené čočky
cherry rajčátka
sůl
pepř
kurkuma
cibule (na chuť, lze vynechat)
máslo (na chuť, lze vynechat)
Do hrnce s vodou nasypeme polovinu pytlíku červené čočky a necháme povařit (vody dáme cca 2-3 cm nad čočku). Vodu osolíme. Jakmile je čočka měkká (cca 8 minut) odstavíme hrnec z plotny a čočku rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě jednou promixujeme. Pokud máte rádi řidší polévku, stačí přidat více vody a naopak. Poté vrátíme hrnec s polévkou ještě na plotnu (na menší stupeň) a dochutíme pepřem a špetkou kurmumy.
Minutková polévka z červené čočky a cherry rajčátek
Vedle na pánvičce osmahneme cibulku na másle, kterou pak posypeme polévku k servírování.
Dobrou chuť!
Informace na závěr
Červená čočka má vynikající účinky na náš organismus a navíc není nadýmavá. ;-)
Přidat komentář