Recept: Polenta s parmezánem a bazalkou

Italská kuchyně je mou věčnou inspirací a zdrojem nekonečné řady chuťových požitků. Polenta je chuťově méně výrazná a lze ji velmi dobře kombinovat s řadou bylinek, využít jako přílohu i lehkou letní večeři
Suroviny: 

1,2 l zeleninového vývaru

300 g kukuřičné krupice (nebo mouky na polentu) koupit on-line

110 g strouhaného parmezánu

3 lžíce olivového oleje

60 g jemně nakrájených sušených rajčat

30 g másla

sůl

pepř

2 lžíce nasekané bazalky

1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

3 lžíce zakysané smetany (lze vynechat)

Vývar přivedeme k varu a postupně za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici nebo mouku, mícháme a vaříme do zhoustnutí 15-20min. Lze také použít přímo instantní polentu, která nám ušetří čas.

Reklama

 

Polenta s parmezánem a bazalkouPolenta s parmezánem a bazalkou

Do hotové polenty vmícháme olivový olej, máslo, parmezán, zakysanou smetanu a bazalku. Osolíme, opepříme. Polentu podáváme teplou, ozdobenou sušenými rajčaty, nasekanou petrželkou, parmezánem a zakápnutou olivovým olejem.

 

Pozn. ilustrační fotografie pochází z webu Jacob's Kitchen.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist