Recept: Polenta s parmezánem a bazalkou
1,2 l zeleninového vývaru
300 g kukuřičné krupice (nebo mouky na polentu) koupit on-line
110 g strouhaného parmezánu
3 lžíce olivového oleje
60 g jemně nakrájených sušených rajčat
30 g másla
sůl
pepř
2 lžíce nasekané bazalky
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
3 lžíce zakysané smetany (lze vynechat)
Vývar přivedeme k varu a postupně za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici nebo mouku, mícháme a vaříme do zhoustnutí 15-20min. Lze také použít přímo instantní polentu, která nám ušetří čas.
Polenta s parmezánem a bazalkou
Do hotové polenty vmícháme olivový olej, máslo, parmezán, zakysanou smetanu a bazalku. Osolíme, opepříme. Polentu podáváme teplou, ozdobenou sušenými rajčaty, nasekanou petrželkou, parmezánem a zakápnutou olivovým olejem.
Pozn. ilustrační fotografie pochází z webu Jacob's Kitchen.
Přidat komentář