Recept: Ragú z červené čočky
250 g červené čočky
500 g pasírovaných rajčat popř. rajčatového pyré
2 lžíce rajského protlaku
750 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 velká mrkev
1 řapíkatý celer
1 lžička sušeného tymiánu
1,5 lžičky sušeného oregána
1 bobkový list
sůl
čerstvě mletý pepř (nejlépe bílý)
olivový olej
kukuřičné špagety nebo jiné těstoviny jako příloha
parmezán na posypání
1,5 dl červeného vína (lze vynechat)
Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme propláchnutou červenou čočku, rajčarové pyré, bylinky a vše zalijeme vývarem a vínem. Osolíme.
Přivedeme k varu a necháme pak jen zlehka probublávat, občas promícháme, dokud není čočka měkká. Trvá to cca 20-25 minut. Na závěr opepříme a podáváme s těstovinami a zlehka posypeme hoblinkami parmezánu.
Tip na závěr
Pokud vám čočka zbude, nebojte se a klidně ji zamražte. Můžete tak mít v zásobě skvělou večeři nebo oběd do práce!
Prohlédněte si také další naše recepty z luštěnin.
Přidat komentář