Recept: Rychlá rajčatová polévka s mozzarellou
500 g rajčatového protlaku (pokud seženete loupaná rajčata, klidně je přidejte)
olivový olej
1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
skořice
sůl
pepř
třtitnový cukr
oregano
bazalka
sušený česnek
sušená petrželka
mozzarella
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme je opéct dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a pokud máme, tak loupaná rajčata (nemusí být).
Přisypeme třtinový cukr, sůl, pepř, oregáno, bazalku, sušený česnek a špetku petržele (koření dle chuti – někdo má rád polévku sladší, někdo zase bazalkovější). Necháme trochu probulat a podlijeme polévku vodou (dle chuti a požadavku na hustotu).
Rychlá rajčatová polévka s mozzarellou
Připravíme si najemno nakrájenou mozzarellu do misky, do které nalijeme horkou polévku a podáváme.
Tip na závěr
Jestli máte doma čerstvou bazalku a oregáno, neváhejte je použít. Polévka má hned jiné grády.
Dobrou chuť!
Přidat komentář