Recept: Vydatná rybí polévka

Vydatná rybí polévka
Rybí polévka, která je vhodná nejen na vánoční stůl, ale také jako samostatný chod. V polévce se nachází velké kusy dvou druhů ryb, zelenina a koření
Suroviny: 

900 ml domácího rybího vývaru

1 bobkový list

1 snítko petrželky

1 snítko tymiánu

2 stonky řapíkatého celeru nakrájené natenko

1 hlíza fenyklu, nakrájená na tenké plátky

Kůra z 1 citronu, tence oloupaná a rozsekaná nadrobno

2 mrkve rozříznuté na poloviny a nakrájené natenko

1 šalotka nakrájená najemno

1 stroužek česneku

250 g filetů z mořského ďasa (nebo tresky) nakrájených na sousta

250 g filetů z bílé ryby (např. mořská štika) nakrájených na sousta

sůl

pepř

Nalijeme do velkého hrnce rybí vývar. Ze snítek petrželky, tymiánu a bobkového listu uvážeme kytičku a přidáme ji do hrnce spolu s celerem, fenyklem, mrkví, citronovou kůrou, šalotkou a česnekem. Zvolna uvedeme do varu, potom snížíme teplotu a pomalu vaříme, až je zelenina měkká.

Reklama

Hrnec přikryjeme a odstavíme. Polévku necháme 10-20 minut stát, aby se všechny chutě promísily. Poté vyjmeme kytičku koření. Polévku uvedeme znovu do varu, zmírníme teplotu a vložíme kousky obou druhů ryb, které necháme asi 4 minuty vařit. Maso musí být neprůsvitné a musí se snadno dělit na vločky. Podle chuti osolíme či opepříme.

Vydatná rybí polévka
Vydatná rybí polévka

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist