Slavnostní menu deluxe
Českou vánoční klasiku, rybí polévku a kapra s bramborovým salátem, známe jistě všichni. I když se Češi v konzumaci ryb řadí až na poslední místa v celé Evropské unii, o Vánocích si kapra dá víc než polovina obyvatel České republiky.
Pro ty, kteří mají dost kapra dost, jsme připravili poněkud světovější alternativu štědrovečerní večeře. Začíná předkrmem a končí lehkým dezertem. Toto menu sice není tradiční české, je však lehké a zdravější než česká variace. Časově je taky poměrně nenáročné.
Předkrm: Pikantní krevety s česnekovým máslem
Krevety nasekané na jemno, eventuálně připravované v celku. Budeme potřebovat 400 g krevet a další ingredience z receptu na vytvoření pikantního předkrmu. zobrazit celý recept
Pikantní krevety s česnekovým máslem
Polévka: Vydatná rybí polévka
Rybí polévka, která je vhodná na vánoční stůl, proto se stala součástí tohoto menu. V polévce se nachází velké kusy dvou druhů ryb, zelenina a koření. zobrazit celý recept
Hlavní chod: Pražma na fenyklu
Pečené pražmy jsou zajímavou alternativou na vánoční stůl, tedy místo klasického kapra. Díky použitému koření a ingrediencím získáme chutný a zajímavý hlavní chod. zobrazit celý recept
Dezert: Jahody se šampaňským
Šampaňské s jahodami a likérem, což se nám hodí do našeho menu jako stylový dezert, který má navíc velmi osvěžující charakter. zobrazit celý recept
Přidat komentář