Recept: Pražma na fenyklu
4 pražmy (po 300-350 g)
150 ml rybího vývaru
sůl
pepř
2 citrony
4 malé snítky rozmarýnu
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 fenykly
4 velká rajčata
4 lžíce olivového oleje
Pražmy opláchneme pod studenou vodou, osušíme a na obou stranách dvakrát šikmo nařízneme. Zevnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na silné plátky. Do každé ryby vložíme 1 snítku rozmarýnu a 1-2 plátky citronu.
Troubu předehřejeme na 200 C. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na jemné plátky. To stejné uděláme s rajčaty. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Zeleninu s česnekem smažíme za stálého míchání 4-5 minut. Osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací formy. Nahoru naskládáme ryby, potřeme je zbývajícím olejem a zalijeme rybím vývarem. V troubě pečeme asi 20-25 minut. Podáváme s brambory.
Přidat komentář