Recept: Muffiny bezlepkové
150 g mouky Schär Mix B
100 g cukru moučka (lépe se s ním pracuje, než s krupicí nebo krystalem)
0,5 dcl oleje
1 lněné vejce
1,5 dcl rýžového mléka
1 sáček vanilkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva Dr. Oetker
čokoláda na vaření (kakao, banán, borůvky, ...)
Lněné vejce: Dvě čajové lžičky lněného semínka nasypejte do čtvrt hrnku horké vody a nechte několik minut stát. Obsah hrnečku potom rozmixujte.
Suroviny poté smíchejte a vyšlehejte do jednolitého lehce lepivého těsta. Můžete do něj podle chuti (a dietních omezení) přidat rozmačkaný banán, několik lžiček kakaa, nebo na malé kousky nalámanou čokoládu. Vzniklým těstem naplňte košíčky (maximálně do dvou třetin). Těsto vám vystačí na 12 košíčků.
Troubu předehřejte na 180°C a pečte 25 minut na 180°C (horkovzdušná trouba/kombinovaný horní i spodní ohřev).
Tip na závěr
Pokud nechcete nebo nemůžete použít prášek do pečiva, upečte z těsta na pečícím papíru malé placičky - s kousky čokolády odpovídají americkým cookies.
Přidat komentář