Recept: Marinovaná cuketa s mozzarellou a bazalkou
150 g mozzarelly
2 mladé cuketky (cca 15-20 cm dlouhé)
panenský olivový olej
sůl
několik snítek bazalky + bazalky citrónové
trocha šťávy z chemicky neošetřeného citronu
Citrónová bazalka je naprosto opojná a dodá jídlu skvělou svěžet a nádhernou vůni. Občas na citrónovou bazalku natrefím na nějakém trhu, ale to není moc často, tak ji raději sama pěstuji. Pokud na příští sezónu uvažujete o tom, jak rozšířit svoji sbírku pěstovaných bylinek, bazalku s citrónovou vůní i chutí doporučuji. Semena se dají poměrně snadno sehnat a pěstování se od klasické bazalky nijak zvlášť neliší.
Mozzarellu a cukety nakrájím na plátky. Do mísy naliji několik lžic olivového oleje, sůl, zastříknu citronovou šťávou a přidám část natrhaných listů bazalky. Promíchám. Rozložím na to plátky mozzarelly a cukety a opět pokapu olejem a citronovou šťávou, osolím a přidám bazalku.
Marinovaná cuketa s mozzarellou a bazalkou
Zakryji potravinářskou fólií a nechám v chladu 15-30min rozležet. Podávám mírně vychlazené a s čerstvými listy bazalky.
Přidat komentář