Recept: Pohankové perníkové muffiny s jablky

Pohankové muffiny
Chutné bezlepkové muffiny z pohankové mouky a perníkového koření. Vyzkoušený recept
Suroviny: 

250 g pohankové mouky

120 g třtinového cukru

1 lžíce medu

1 lžíce vanilkového cukru

85 g másla, rozpušteného a zchladlého

2 vejce

2 dl mléka

špetka soli

2 menší jablka

kůra a šťáva z 1/2 bio citrónu (bez chemického ošetření kůry)

1,5 lžičky perníkového koření

1 kypřící bezfosfátový prášek

1 lžička sody

Připravím si formu na muffiny, kterou vyložím papírovými košíčky (celkem je množství těsta na 14-16 muffinů) a troubu rozehřeji na 200°C. Jablka oloupu, odstraním jádřinec a nakrájím na plátky. Pokapu citronovou šťávou a na dno každého košíčku dám dva nebo tři plátky jablek. Zbytek odložím stranou.

Reklama

V míse smíchám všechny tekuté ingredience - med, máslo, mléko a vejce. Ve druhé míse smíchám pohankovou mouku, sůl, oba cukry, perníkové koření, kypřící prášek, sodu a nastrouhám kůru z půlky citronu.

Pohankové perníkové muffiny s jablky
Pohankové perníkové muffiny s jablky

Tekutou směs pak vliji k suché, promíchám až se vše spojí a těstem plním košíčky na muffiny. Vrch každého muffinu pak pokladu opět několika plátky jablek a dám na 15-20min péct.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist