Recept: Pohankové perníkové muffiny s jablky
250 g pohankové mouky
120 g třtinového cukru
1 lžíce medu
1 lžíce vanilkového cukru
85 g másla, rozpušteného a zchladlého
2 vejce
2 dl mléka
špetka soli
2 menší jablka
kůra a šťáva z 1/2 bio citrónu (bez chemického ošetření kůry)
1,5 lžičky perníkového koření
1 kypřící bezfosfátový prášek
1 lžička sody
Připravím si formu na muffiny, kterou vyložím papírovými košíčky (celkem je množství těsta na 14-16 muffinů) a troubu rozehřeji na 200°C. Jablka oloupu, odstraním jádřinec a nakrájím na plátky. Pokapu citronovou šťávou a na dno každého košíčku dám dva nebo tři plátky jablek. Zbytek odložím stranou.
V míse smíchám všechny tekuté ingredience - med, máslo, mléko a vejce. Ve druhé míse smíchám pohankovou mouku, sůl, oba cukry, perníkové koření, kypřící prášek, sodu a nastrouhám kůru z půlky citronu.
Pohankové perníkové muffiny s jablky
Tekutou směs pak vliji k suché, promíchám až se vše spojí a těstem plním košíčky na muffiny. Vrch každého muffinu pak pokladu opět několika plátky jablek a dám na 15-20min péct.
Přidat komentář