Recept: Výtečné amarantové palačinky

Amarantové palačinky
Neváhejte vyzkoušet tyto výtečné a hlavně nutričně bohaté amarantové palačinky, které vás zasytí a nebude cítit pocit těžkosti
Suroviny: 

2 hrnky amarantové mouky

2 vejce

1 a 1/2 polévkové lžíce solamylu

1-2 polévkové lžíce cukru

špetka soli

voda a mléko (v případě intolerance laktózy je možné mléko vynechat)

Co si představíte, když se řekne "amarant"? Já jsem donedávna k této plodině cítila dost velký odpor, protože první zkušenost s amarantem v bezlepkovém müsli nebyla zrovna chutná. Od té doby ušel amarant velký kus cesty. Jeho zpracování je v současné době na velmi vysoké úrovni dokonce i v České republice, což mnoho lidí ani netuší.

Reklama

Postup je velmi jednoduchý, stejný jako u klasických palačinek. Smícháme v míse mouku, cukr, sůl, solamyl a vejce. Dodáme dle potřeby půl na půl vodu s mlékem do konzistence palačinkového těsta. Osobně doporučuji trochu méně mléka, protože se může stát, že se budou palačinky připalovat. Pokud je někdo alergický na laktózu, mléko úplně vynechejte. I tak jsou amarantové palačinky velmi chutné.

Je libo amarantové palačinky?
Je libo amarantové palačinky?

Těsto naléváme na rozehřátou pánvičku potřenou olejem. Snažte se, aby palačinky byly co nejtenčí, protože silnější palačinky jsou pak nepropečené, až téměř uvnitř syrové. Jakmile dosmažíte, potřete marmeládou či nutelou dle vaší chuti.

Tip na závěr

Chuť amarantových palačinek jde lehce do hořka (typická chuť amarantu v jídle). Pokud děláte palačinky na sladko, přidejte více cukru a můžete je podávat i suché. Pokud je chcete naopak podávat slané, s cukrem šetřete a naplňte palačinky listovým špenátem, či masovou směsí.

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová
Bc. Veronika Šubrtová
Specialistka na sport a cestovní ruch
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová

zapomněla jsem dodat, že amarantové palačinky jsou při smažení tmavší než klasické palačinky. Nechejte je i déle propéct, syrové moc dobré nejsou:) a nevíc by se vám při  otáčení trhaly:)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist