Recept: Bramborové šišky nejen s mákem
400 g směsi na bramborové těsto NOMINAL koupit on-line
600 ml vody
mletý mák (nebo sekané ořechy nebo hrudkový tvaroh)
sádlo (nebo máslo)
moučkový cukr
Těsto připravíme podle základního předpisu a vytvarujeme šišky. Ty vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, necháme odkapat a odpařit.
Bramborové šišky s trojím posypem
Můžeme se inspirovat dvěma pracovními postupy. Některé babičky uvařené šišky osmažily na rozehřátém sádle. Takto připravené šišky pak rozložíme na talíř a sypeme tím , co máme rádi. Mletým mákem, sekanými ořechy nebo hrudkovým tvarohem. Osladíme mletým cukrem.
Kdo nechce šišky opečené, rozloží je na talíř, přidá sypání a cukr a shora přelije přepuštěným máslem nebo sádlem. Neděste se kombinace sádla a sladkého jídla, chuť máku, bramborového těsta a sádla k sobě patří a mnozí si to jinak ani neumí představit.
Přidat komentář