Recept: Bramborové šišky nejen s mákem

Bramborové šišky
"Když jsem byl malý, bylo to moje nejoblíbenější jídlo", " Nejlepší dělala moje babička", takové a podobné hlášky můžeme slyšet, když se začne mezi známými mluvit o bramborových šiškách s mákem. Proč je nedopřát sobě nebo dětem i v bezlepkové formě, a to docela snadno a rychle
Suroviny: 

400 g směsi na bramborové těsto NOMINAL koupit on-line

600 ml vody

mletý mák (nebo sekané ořechy nebo hrudkový tvaroh)

sádlo (nebo máslo)

moučkový cukr

Těsto připravíme podle základního předpisu a vytvarujeme šišky. Ty vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, necháme odkapat a odpařit.

Bramborové šišky s trojím posypem
Bramborové šišky s trojím posypem

Můžeme se inspirovat dvěma pracovními postupy. Některé babičky uvařené šišky osmažily na rozehřátém sádle. Takto připravené šišky pak rozložíme na talíř a sypeme tím , co máme rádi. Mletým mákem, sekanými ořechy nebo hrudkovým tvarohem. Osladíme mletým cukrem.

Reklama

Kdo nechce šišky opečené, rozloží je na talíř, přidá sypání a cukr a shora  přelije přepuštěným máslem nebo sádlem. Neděste se kombinace sádla a sladkého jídla, chuť máku, bramborového těsta a sádla k sobě patří a mnozí si to jinak ani neumí představit.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist