Recept: Čokoládový koláč bezlepkový
1 tabulka kvalitní hořké čokolády (alespoň 60% kakaa)
75 g másla
4 vejce
100 g tmavého třtinového cukru
30 g mouky Schär Mix C
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vymažeme tukem a vyložíme papírem na pečení. Čokoládu rozlámeme na kousky a necháme roztavit (bud ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě). Do velké mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a směs šleháme elektrickým šlehačem, dokud se objem výrazně nezvětší a dokud směs po vytažení metel nestéká dolů.
Čokoládovou směs smícháme s roztaveným máslem, pomalu přidáváme do ušlehaného krému a vmícháme ji kovovou lžící. Do směsi postupně proséváme mouku a opatrně ji vmícháváme.
Směs přelijeme do připravené dortové formy, opatrně ji rozetřeme k okrajům a povrch uhladíme. Pečeme 15-20 minut, až je povrch na dotek pevný. Necháme vychladit ve formě.
Vyzkoušet mužete také další dietní dezerty.
Přidat komentář