Recept: Dip z červené řepy
Chutná pochoutka z často opomíjené červené řepy. Dip je skvělý na pečivu, s kukuřičnými lupínky nachos nebo zeleninovými hranolkami. Tento pokrm neobsahuje prakticky žádné alergeny, je proto vhodný pro naprostou většinu dietních omezení
25.11.2013 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
2 větší červené řepy
1 polévková lžíce tahini
1-2 stroužky česneku
1-2 lžíce extra panenského olivového oleje
vinný ocet
sůl
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
Z červených řep seřízneme vršky, omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme při 200 °C, dokud nejsou měkké - upečenou řepou lehce projede nůž.
Reklama
Necháme trochu vychladnout, pak sloupneme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme tahini, olej, utřený česnek, pár kapek vinného octa a citronové šťávy, dochutíme solí a pepřem a vše promícháme. Necháme vychladit a podáváme.
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář