Recept: Houskový knedlík bezlepkový
Chutný houskový knedlík je možné připravit také bezlepkový a bez přidané sóji
28.9.2012 Soňa Škeřík Komentáře (5)
Suroviny:
250 g mouky Schär MIX B
200 ml mléka
1 vejce
1 kávová lžička soli
1/2 balíčku sušených kvasnic
1 houska Panini od Schär nakrájená na kostičky
špětka cukru
V trošce mléka rozpustíme špetku cukru, kvasnice a trochu trochu mouky a necháme vykynout. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynulé kvasnice a mléko. Těsto dobře smícháme a nakonec přidáme housku. Knedlík necháme vykynout.
Do hrnce dáme asi 2 litry vody, přivedeme k varu a knedlík vaříme 20 minut.
Reklama
Knedlík vyjmeme a ještě horký krájíme nití.
Reklama
Komentáře
Re: Houskový knedlík bezlepkový
Knedlík vaříte ve vodě, jak je v postupu? Nebo v páře, viz. fotka knedlíku na pařáčku?
Re: Houskový knedlík bezlepkový
Dobrý den,
knedlík vařím ve vodě a poté ho nechám odstát na pařáčku. Lehce naolejuji a krájím běžným nožem.
Re: Houskový knedlík bezlepkový
Na fotce vypadá velmi... "tvrdě".. :-\ pomohl bych si s více kvásku?
Re: Houskový knedlík bezlepkový
Dobrý den, samozřejmě pomůže více kvásku. Osvědčilo se mi také psyllium. Dělá pak těsto více vláčné.
Re: Houskový knedlík bezlepkový
Právě jsem vyzkoušela a je super. Dala jsem 5g sušeného droždí, je krásně nadýchaný a nikdo by nepoznal, že není z obyčejné mouky. Nechala jsem kynout 40 minut v domácí pekárně. Jednu šišku jsem vařila ve vodě a jednu v potravinové fólii ve vodě. Obě se povedly. Myslím, že záleží na použité mouce, z Jizerky se mi nikdy tak nepovedl.
Přidat komentář